Radio Tidsmaskinens Kosmorama Spectacular!

Written by on mai 2, 2019

En gang gjorde vi et dj-sett som var så spektakulært at vi fikk applaus da vi var ferdige. Bare så det er sagt.

Stedet var Avantgarden i Trondheim og anledningen var avslutningsfesten på Kosmorama i 2014. Dette var andre (og foreløpig siste) gang vi gjorde et dj-sett spesielt for denne filmfestivalen og konseptet var relativt enkelt.

Vi spilte oss som vanlig bakover i tid i løpet av kvelden, tiår for tiår. Men denne gangen valgte vi bare låter som vi visste hadde vært med i en film og spilte dem basert på det tiåret filmen kom.

Dette var desverre før vi begynte å ta opp dj-settene våre, men den veldig nysgjerrige kan finne listen over låter vi hadde med oss og hvilken film de var hentet fra.

Som alltid er noe av morro med å gjøre Radio Tidsmaskinen DJ-sett at man oppdager noe. For eksempel at vår tids stadige oppheng i nostalgisk filmmusikk er Quentin Tarantions feil. Før 1991 og Reservoir Dogs var nesten all musikken vi hadde med fra samme år som filmen, men utover 1990-tallet og særlig på 2000-tallet var det påfallende at nesten all musikken er eldre enn filmen.

Det var likvel låtene alene som gjorde denne kvelden til noe ekstra. Som så ofte før hadde vi også laget en video til dette dj-settet. Og siden vi var i Avantgarden så hadde vi et kjempestort lerret og en super prosjektor å avvikle dette på. Så filmen vår så spektakulær ut.

 

Rendring av filmen!

 

Filmen besto av tidsreise-scenen i en rekke tidsreisefilmer, og selvfølgelig ble filmene også eldre og eldre i løpet av kvelden. Og siden dette var en fest med veldig mye svært filminteresserte folk så ble det automatisk en uorganisert quiz av det hele. Her er et uttdrag på rundt 9 minutter, av den totalt 4 timer lange filmen, som et eksempel. Mange poeng for å gjette den første filmen du ser litt av (jeg husker ikke lenger hva det var) og ikke så mange poeng for å gjette hvilken film scene nummer to er hentet fra.

 

 

Den virkelige prikken over i’en kom uansett når vi kom til klokka 02.00 og sjenkestopp. Da hadde vi i timenen før spilt oss fra 2013 og tilbake gjennom 1950-tallet. I det sjenkestoppen opprant startet vi en ny film, denne gangen med lyd. Vi hadde gjort omtrent det samme året før, og da var det denne filmen som tok oss fra 1940-tallet og til den aller første lydfilmen.

 

 

I 2014 stoppet vi litt tidligere, for hvordan kan du egentlig følge opp Old Man River, men jeg vil likevel si at selv om 2013 filmen består av noen virkelig spektatulære scener er 2014 varianten enda et hakk vassere.

 

 

Og da filmen var ferdig kom applausen. Og det var gøy. Så dette gjør vi gjerne igjen, om noen har en filmfestival som trenger noen DJ-er og et passe nerdete konsept. Vi vurderer å toppe dette med å kombinere det med vår «interaktive tidsmaskin» som vi en gang gjennomførte på Brukbar i Trondheim, men det er en annen fortelling.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


[There are no radio stations in the database]