September 2018

Written by on oktober 11, 2018

I Radio Tidsmaskinen ser vi helst bakover i tid. Det er tryggest sånn. Så på vei inn i oktober er det best å summere opp september.

En måned som har vært preget av Jonas Skybakmoen som vi måtte bruke tre sendinger på å bli ferdig med.

Noen fantastiske Top Five Records gjester rakk vi likevel også i Torgeir Waldemar og Kari Slaatsveen. Opptaket med Torgeir gjorde Knut Martin og gjesteprogramleder Thomas Digervold på Stokkøyafestivalen i sommer. Det er siden den gang klart at det også i 2019 blir festival så det gleder vi oss meget til. Om vi skal trekke noen tråder her så kan vi nevne at en i en av sendingene med Jonas Skybakmoen begynte jeg og Jonas og spontant sitere tekst fra en av platene Torgeir hadde med seg. Så absolutt en klassiker der.

Jeg skal også innrømme at jeg hadde hjertet litt i halsen når en av min ungdoms store radiohelter ringte på døra. Sammen med Swing & Sweets Knut Borge og Leif “Smokerings” Andersen var det radioduoen Barbra Jahn og Kari Slaatsveens Irma 1000 som preget min ungdoms radiolytting. (Det forklarer nok et og annet egentlig.) Så det å få Kari Slaatsveen til å dele sine fem favorittplater med oss er det lov å trekke fram som et høydepunkt blant veldig mange flotte gjester.

Naturlig nok snakket vi litt om P13 også utenom opptak og selv om vi som drømte om et norsk BBC 6 kanskje ikke fikk helt det vi drømte om, så noterer vi med glede at to splitter nye musikkprogram er på lufta hos statskanalen. Joddski og Don Martin snakker om og spiller hip-hop i Superstars på fredagskveldene og Malin Pettersen snakker om og spiller country i Kåbbåi. Og vil du vite hvorfor jeg ble litt ekstra glad av at Malin i første program spilte Lucinda Williams sin Carwheels on a Gravel Road så må du henge med inn i neste måned da det kommer enda et program med Kari Slaatsveen. Men vi kan si at det har med vår tidligere gjest Martin Hagfors å gjøre. Apropo Kari og P13 så må vi lenke til Thomas Felbergs program om Joni Mitchell også.

Vi skal være forsiktige med å spå noe om framtiden, det vil si oktober, men helt sikkert er det at vi allerede har et gjeste-dj-sett med deilig stonerrock fra 1995 til 1998 ute og at vi får mer av Kari Slaatsveen. På planene står det også noe om en musiker som har vært sentral i den trønderske country rock mafiaen, en gjest vi har prøvd å få på plass lenge og et “cosmic pirate rock band” som fyller 25 år i år. Men fremtiden er et ukjent land så vi får se om og når alle disse planene lander

Til slutt deler vi denne listen med låter som vi har hørt på av ulike grunner i den siste tiden.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


[There are no radio stations in the database]